I går var det premiär för halländsk bokmässa. Den allra första versionen tog plats på Stadsbiblioteket i Halmstad, en otroligt vacker byggnad som delvis skjuter ut över Nissan.
Ett fyrtiotal författare och några förlag hade samlats för att visa upp sig och sina böcker, och på Nissanscenen var det föredrag och bokpresentationer från klockan tio på förmiddagen till fyra på eftermiddagen. Det var också föredrag och workshop i en annan lokal i biblioteket.
Klockan elva klev min redaktör och förlagskollega Joanna Björkqvist och jag upp på scen för att prata om Sorgbägare och mina andra böcker. Det börjar bli några stycken nu, det märkte jag inte minst när jag bar in alla lådor med böcker på morgonen för att placera på bokbordet.
Hela dagen var det en jämn ström av besökare och massor av människor stannade till vid vårt bord för att prata och ibland köpa en bok eller två. Det är fantastiskt att träffa läsare som hittat någon av mina romaner av en slump och tyckt så mycket om dem att de återkommit för att läsa de andra.
Sista halvtimmen, innan biblioteket stängde och mässan var över, var jag uppe på scenen igen, den här gången för att tillsammans med Anna-Pia Åhslund, Camilla Jönsson, Maria Ehrenberg och Gunnar Ardelius diskutera om det är möjligt att vara författare i Halland. Möjligt är det förstås, man kan i princip sitta på en kobbe och skriva, men när det kommer till att överleva rent ekonomiskt är det svårare.
Och sedan var det över! För den här gången i alla fall. Nästa år flyttar den halländska bokmässan till Varberg. Det ser jag redan fram emot.
Mycket trevlig bokmässa. Hoppas det blir lika bra i Varberg nästa år och att evenemanget växer och utvecklas när det är dags för Halmstad igen 2016. Du var mycket bra på scenen, och slutdiskussionen kunde ha hållit på länge – om det inte blivit stängningsdags. Bra start för ”Sorgbägare”. Lycka till i fortsättningen!
Tack! Ja förhoppningsvis kommer mässan att växa, i år tvingades vi tacka nej till flera som ville ställa ut, men vi har lärt oss mycket och tar med det till utvärderingen.